Juhannus:

Se oli hauska se. Iso porukka, aikuisia, lapsia, koiria! Vaihteleva kokoonpano päivittäin.

Hyvää ruokaa , me M:n kanssa järjestimme juhannuspäivän ruokailun. Ja voin ihan  hyvällä tunnolla kehua meitä! Varsinkin nyytit, joita grillasimme. Nyyteissä oli ainakin keitettyjä perunoita, ruohosipulia, silliä, kananmunaan, kolmen juuston kermaa, mausteita foliopaketit grillin kautta pöytään nam nam.. 

Juhannuskokkokin meillä oli, vanha saunajakkara poltettiin rannassa!

Mutta sitten suoraan juhannusjuhlilta siirryimme M:n kanssa pienelle salalomallemme. Salainen se on siksi, että siitä ei ihan kauheasti ole kerrottu, ettei lapsukaiset sun muut tule pahoille mielin.

Mutta loma oli meille ja vain meille ja se oli tarpeen. Kokonainen viikko kaksisteen, voi luoja kuinka ihanaa! Ja miten hyvä säkä meillä olikaan, melkein koko viikko täydellinen sää. Meillä oli todella iso mökki, minäkin pystyin pitämään vaatehuoneena yhtä makuuhuonetta, yläkerran rappuset oli purnukkatelineenä, muuta käyttöä ei yläkerralle ollutkaan.

Kävimme viisi kertaa lenkillä, pari kertaa viidestä ei kylläkään ollut kuin käynti kylillä ja takaisin, mutta kun sen teki kävellen ja matkaa tuli yhteensä noin 8 kilsaa, niin kyllä minun mielestä sitä voi lenkkinä pitää. Muutaman kerran paineltiin sauvojen kanssa hippulat vinkuen, niin että matkalla olleen maatalon isäntä jo huuteli meitä hellittämään. No sehän sai aikaan sen, että sen jälkeen juostiin aina sen talon ohi, ainakin näköyhteyden verran.

Ihaninta koko lomassa oli se, että käytössämme oli pieni moottorivene ja sillä kolusimme joka päivä lähivesiä. Ihanaa oli olla suuren veden äärellä ja ihailla tätä kaunista Suomen luontoa.

1246203785_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1246203552_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

1246203495_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Iltaisin saunottiin ja uitiin ja välillä myös pulahdettiin päivälläkin tähän ihanaan järveen. Tänään viimeiseksi ennen lähtöä. Ikävä tulee tuonne, mutta ehkä vielä joskus toistekin sinne palataan.

Ja eron M:stäkin kestin kuin nainen, koskapa taas ylihuomenna nähdään ja silloin lähdetäänkin toisenalaiselle lomalle. Silloin lennetään kohti Liettuan Vilnaa. Mutta sitä ennen onkin paljon tehtävää, ensinnäkin purkaa matkalaukku, jotta sen pakata uudelleen!