Olipa mukava viikonloppuloma Turussa. Kaksi päivää ihan eri ympyröissä sai kyllä aika hyvin unohtamaan arjen kiireet ja huolet.

Sopivassa suhteessa kulttuuria, huvittelua, lepoa ja hyvää syömistä, mikä sen mukavampaa voikaan olla, varsinkin kun seurana on erittäin ihana ja rakas mies.

Tutustuimme Turun uuteen kirjastoon, kyllä on nätti ja hyvin vanhaan ympäristöön sijoitettu rakennus. Väinö Aaltosen museossa katsoimme jo toisen kerran Marjatta Liulian uskontoaiheisen näyttelyn, alkuvuodessa samainen näyttely oli Kiasmassa.

Turun linnassa taisin käydä ensimmäistä kertaa elämässäni. Olipa mielenkiintoinen paikka ja paljon mielenkiintoisia tarinoita kuulimme. On se elämä ennen muinoinkin ollut aikamoista. Oliko se nyt joku Juhana Herttuakin piti tuosta noin vaan jalkavaimoa muutaman vuoden, teki neljä lastakin, sitten piti saada aatelinen oikea vaimo ja jalkavaimolle hoidetaan toinen mies ja siirretään jonnekin muualle. Ja mikä ihme häntäheikki se joku hallitsija Eerik onkaan olllut; 72 aviotonta lasta. Tuli kyllä vaan mieleen, että aika huikentelevaisia on kyllä naisetkin olleet, huh sentään.

Tänään ennen lähtöä kävimme vielä tutustumassa Turun taidemuseoon, joka on jo rakennuksenakin upea. Siellä on vielä meneillään Kalevala-näyttely ja se olikin upea näyttely, varsinkin Gallen-Kallelan kuvat tekivät minuun vaikutuksen. Museolla on aika innokkaita oppaita, juoksi vielä perään kyselemään, että olimmeko varmaan huomanneet eräänkin verhon takana olevan näyttlelyn - olimme kyllä, mutta emme vaan jaksaneet katsoa sitä loppuun. Oli vähän outo videoinstallaatio.

Syöminen olikin sitten oma lukunsa. Lauantaiksi oikein varasimme pöydän Enkeliravintolasta, ja sitä odotimme hartaasti. Alku ruokailusta sujuikin hyvin, alkudrinkki oli hyvä ja alkukeitot mainioita, varsinkin minun syömä ransakalainen sipulikeitto oli ihan älyhyvää. Mutta mutta pääruoka oli aikamoinen pettymys, nyt sen jo uskaltaa myöntää. Kuhaa, valkosipulilla maustettua perunamuhennosta ja jotain valkoista kastiketta, koko ruoka oli saman väristä ja aika mautonta, harmi!

Mutta oli siellä Enkeliravintolassa sievät viinilasit.

Tänään lähtiessä kävimme syömässä pastaa Ristorante Denniksessä. Ruoka oli hyvää ja annos oli ihan jättisuuri, en jaksanut syödä siitä annoksesta kuin ehkä yhden viidenneksen, mutta pakkasivat loput tosi nätisti mukaan. Tänään totesimme, että ei kannata lähtéä merta edemmäs kalaan. Hotellin alakerrassa oli ruokapaikka Oscarin olohuone, johon perjantaina tosi nälkäisinä menimme aterioimaan. Ruoka oli todella hyvää ja palvelu erinomaista, voipi hyvin suositella. Uskomattoman hyviä viinitarjouksia on muuten S-ryhmän ruokapaikoisssa, pullollinen ihan hyvää punaviiniä maksoi vain 17,90, valkoviinin olisi saanut alle viidentoista euron.

Tosi hauskaa olla bongailla Turun kuuluisia baareja. Eli kävimme virvokkeita nauttimassa ainakin Koulussa, Apteeksissa, Pankissa ja Vessassa. Vessa oli kyllä melkeinpä hauskin. Siellä oli hyvin intiimi tunnelma ja iloista porukkaa, Turun murre kuulostaa muuten aika hauskalta. Lasse ja Make nimiset tyypit vielä lauloivat ja soittivat siellä, oli kivaa! Niin jos joku ei tiedä, niin Koulu-baari toimii vanhassa koulusssa, Apteekki-baari on vanhassa apteekissa, Pankki-baari sijaitsee todella hienossa vanhassa pankkikiinteistössä. Ja Vessa-baari on vanhassa yleisessä vessassa :)

Tämmöinen roikkui Vessan katossa,

Ja tämäkin matkustelu maksettiin suurimmaksi osaski lottovoitolla, niin paljon saatiin tuossa pari viikkoa sitten, että se voitto riitti ainakin hotellimaksuun ja Enkeliravintolan yli 100 euron laskuun.

Meillähän on periaate, että kaikki mitä voitetaan sijoitetaan huvitteluun ja kaikkeen kivaan. No ehkä jostain päävoitosta pitää laittaa johonkin muuhunkin, sitten kun sellainen kohdalle osuu :)