Minähän en ole kovin kummoinenkaan kokki, mutta olenpa tässä viikon sisällä tehnyt parikin oikein maistuvaa ateriaa.

Ajattelin muuttaa tämän ruokablogiksi ja tässä tulee ensimmäiset reseptit. Heh heh alkoi ihan itseäkin naurattaa tuo ruokablogi juttu, mutta reseptejä tulee nyt ja taitaa jäädä varmaan kyllä vimeisiksi. Ruokakuvia kyllä tulee, sillä senhän jo kaikki tietää, että ruokaa minäkin rakastan.

 

HUISIN HYVÄ KASVISPIIRAKKA

Tämän ohjeen olen netistä joskus löytänyt ja tästä tykkää kyllä ihan kaikki.  Ohjeen nettiin laittanut kertoo ohjeessaa, että hän on napannut sen ohjeen joskus yli 10 vuotta sitten sulatejuustopaketista, tiedä vaikka olisi siellä vieläkin.

Ohjeesta tulee uunipannullinen

Pohja:

2 dl vettä

25 g hiivaa
1/2 tl suolaa

50 g voita sulatettuna (laitoin kyllä ihan margariiä)
5 dl vehnäjauhoja

Täyte:

1 iso sipuli

2 porkkanaa

pala selleriä (en ole koskaan laittanut)

3 eriväristä paprikaa

2 rkl voita

1 pkt Koskenlaskija Viherpippuri - sulatejuustoa

2 munaa

1 tl suolaa

2 valkosipulikynttä

1 dl hienonnetua persiljaa (tämä kannatta silputa saksila kulhossa)

Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää muut ainekset ja vaivaa kimmoisaksi, Kohota (minä kohotan aina mikrouunissa, ovi vaan kiinni niin kyllä kohoaa hyvin - ei siis päälle).

Suikaloi kasvikset ja hauduta voissa puolipehmeiksi. Ota pannu levyltä, lisää kuutioitu juusto ja muut aineet.

Kauli taikina uunipannun kokoiseksi. Levitä täyte pohjalle.

Paista 250 C:ssa 15-20 minuuttia.

tämä kuva taitaa olla otettu ennen uuniinlaittoa

 

HALLOUMI -SALAATTI

Olen vasta tänä vuonna tutustunut tai ainakin ihastunut tähän ihanaa juustoon. Tämä ohje on osa sieltä, osa täältä. Mutta helvetin hyvää tuli,  juuri äsken söin tuon kuvassa näkyvän lautasellisen.

Tammenlehvä-salaattia

Tomaattia

Kurkkua

Paprikaa

Hunajamelonia

Cashew-päkinöitä

Farfalle-pastaa (keitettynä)

Balsamicoa

Halloumi-juustoa

 

Siitä vain kaikki ainekset taiteillaan lautaselle.

Pasta keitään ja valutetaan.

Halloumijuustosta huuhdellaan ensin kylmän veden alla suurin suolaisuus pois. Sitten paistetaan 1 cm:n palasikisi leikattuina oliviiöljyssä, paistoin ehkä hitusen liikaa..  Juustot ihan päällimmäisiksi.  Tosi hyvää :)