Pitkäperjantaina vietimme aikaa äitini luona. Kävimme yhdessä syömässä ja kahvittelimme äidin luona. Äitini koti on hyvin viehättävä,  pieni ja kotoinen, ihan kuin äitikin. Oli kivaa saada tytärkin välillä mukaan. M tuli omia polkujaan sinne ja hänhän on hurmannut äitini ihan tyystin, niin kuin vähän kaikki naiset. Ja tosi on, että yhtään hän ei liehittele, on vaan niin mukava ja reilu tyyppi, ei voi olla pitämättä hänestä. Ja minä rakastan ihan älyttömästi.

Tämmöiset söpöt sukat mummo oli kutonut, niin minulle kuin tyttärellekin. Ja M sai taas myös uudet sukat, viimeksi jouluna.

 

Perjantaista tämän päivän aamuun vietinkin sitten tiiviisti M:n luona. Yritimme ottaa oikein rennosti muutaman päivän, molemmilla kun on aikamoiset työstressit päällä. Suhteellisen hyvin se onnistuikin. Urheilua ei kyllä tullut harrastettua ja se alkaa pikkuhiljaa tuossä vyötäröllä jo näkymäänkin. Eilen kyllä tehtiin päätös, että ennen vappua ei alkoholia oleta ja  irtokarkitkin taidettiin laittaa pannaan.  Lauantaipäivänä ajeltiin etelän suunnassa olevaan pikkukaupunkiin ja siellä sitten innostuttiin ostamaan kenkiä, molemmat osti kahdet parit. Minä sain pidäteltyä, etten ostanut kolmia.  Kenkäostosten kunniaksi päätettin taas mennä ulos syömään, syötiinkin paikassa jossa oli harvinaisen hyvä ruoka, hyvä ilmapiiri ja kivat maisemat. Hyvä ruoka - parempi mieli :)

Sunnuntaipäivänä päätettiin tehdä jotain kivaa ja lähdettiin ajelemaan pohjoiseen päin, auton nokka vei meidät Lahden kaupunkiin. Sieltä löydettiin avoinna oleva kirppari, josta löysin makean pikkumustan (joka oli liian lyhyt minulle) ja aika makeat aurinkolasit. Käytiin Vesijärven rannassa viehättävässä kahvilassa juomassa kahvit herkkulisen piirakan kera. Siinähän sitä sitten olikin jo kaupunkilomaa :)

Iltasella M rakensi tuosta noin vaan yhden lisäpöydän, toiset ne osaa. Kaksi pöytää kun laitetiin peräjälkeen, saatiin 4,7 metriä pitkä pöytä ja siihen katettiin 17 hengelle välineet.

Toinen pääsiäispäivä sitten M:n sukulaisia saapui ja meitä istui pöydän ääressä loppujen lopuksi 16 ihmistä. Että nautin tuollaisista isoista päivällisistä, kun fiksuja ihmisiä on koolla ja ne fiksut ihmiset on tehneet ihan älyttömän hyvää ruokaa. Me tehtiin lammaspataa ja lohipataa ja perunoita keitettiin kaamea kattilallinen. Kaikki muut toivat kasapäin suusa sulavia ruokia. Hyvää ruokaa ja hyvää viiniä, jälkiruuat ja suklaamunat ja konjakit. Voi jestas miten voi olla mukavaa syödä ja lihoa.

Eikö olekin tosi pääsiäismäinen kattaus, tänä vuonna jätettiin kaikki keltaiset astiat pois. Nuo uudet Runo-lautaset oli niin ihania, että ne oli pakko saada pöytään.

Ja nyt on sitten arki alkanut, työtä työtä ja työtä. Yritän olla stressaamatta. Ja siihen vappuun olen terveyskuurilla, yritän kuntoilla PALJON. Yhden kerran annan juoda olutta tai viinä, olemme meinaan sopineet tapaavamme tyttökaverini kanssa ja se toteutuu, niin parannamme maailmaa hiukan maistellen jotain. Huomenna lähden kyllä lenkille, se on nyt päätetty se.

Viime viikolla pikkukaupunkini katuja kävellessä, huomasin yhden liikkeen ikkunassa tällaisen lasisen esineen ja hintaa oli 52 euroa. Kotiin päästyä kaivoin samanlaisen yhden kaapin perältä, pyyhin pölyt ja laitoin vitriiniin. Tämänkin olen saanut mistä lie ihmeestä ja siinä olevista teipeistä päättelin, että olen varmaan sitä yrittänyt kirpparilla joskus myydä, varmaan jollain markalla, sillä en ole edes käsittänyt mikä tuo on. Ilmeisesti kyseessä on suhteellisen harvinainen lasipaino. Heh!