Olipa ihana kesäloma ja liian nopeaan se meni ohi.

Oikein piti tässä pinnistellä, kun muistelin että mitä lomallani tapahtuikaan. Tiedättekös, ilman kameraani en enää pärjää. Kuvia selaamalla niin ne asiat vain palautuu. Toinen mistä olen tullut riippuvaiseksi, on viiden vuoden päiväkirjani. Siinä on tosiaan viidelle vuodelle varattu joka päivälle ihan muutama rivi. Sitten kun kirja on täysi, voin esim. katsoa yhdeltä samalta sivulta, mitä minulle on tapahtunut esim. 9.8. Nyt on vasta toinen vuosi menossa, mutta ostin jo toisen samanlaisen kirjan, kun sellainen kirpputorilla tuli vastaan - tyhjä siis.

Mutta nyt kun olen ollut välillä parikin viikkoa kotoa pois ja kirja ei seuraa mukana, niin kuvista sain muisteltua puuttuvat päivätkin. Nämä kaksi tukevat toisiaan.

Olen muuten tänä kesänä ollut paljon paremman näköinen kuvissa - jaa miksi? No olen ihan tietoisesti alkanut hymyilemään kuin kunnon amerikkalainen. Joku siitä jo huomautti, mutta en lannistu, parempi liian leveä hymy, kuin ei hymyä ollenkaan.

Kroatian matka on kyllä ehdottomasti loman paras osa, mutta kaikkea muutakin tuli koettua.

Lomalla tuli pestyä mattoja. Äitini melkein suuttui, kun kuuli, että olen ostanut välillä uudet matot, kun vanhat ovat tulleet niin likaisiksi. No nyt on pesty sekä vanhat, että ne uudemmatkin matot. Matot liotettiin ensin isossa saavissa, sitten ne pestiin painepesuriin liitetyllä terassi-cleanerilla ja lopuksi huuhdeltiin vielä painepesurilla, tuli puhdasta - ja ah niin hyvä mieli.

Vieraitakin meillä kävi, on niin mukavaa suunnitella syötäviä ja tehdä niitä. Ja varsinkin nauttia niistä antimista porukalla. Äitini lahjoitti M:lle Suomen lipun ja yhtenä kauniina päivänä sitten vietimme lippujuhlankin, vedimme lipun juhlallisesti salkoon ihan vain siitä ilosta, että vihdoinkin on lipputanko ja lippu, äitini oli tietysti kunniavieras,

Mökillä vietettiin aikaa M:n siskon ja hänen miehensä kanssa, ekstraseurana oli monta pientä karvapalloa, ihania pieniä koiranpentuja.  Mökillä käytiin melomassa kajakilla, syötiin hyvin ja leppoisasti, saunottiin, uitiin, pelattiin paskahousua. Käytiin myös hautausmaalla M:n kummisedän haudalla, olipa hieno hauta. Kummisetä on ollut taiteija ja se näkyi kyllä. Hänen taulujaan saan ihailla M:n kotonakin, ei mikään turha taiteilija.

Kirkossakin käytiin ja ihmettelin alttaritaulua....

Mökiltä lähdettiin ajelemaan Asta-myrskyn riepotteleman seutujen läpi kohti Savonlinnaa, siellä yövyimme keskellä kaupunkia.

Pitkin poikin oli puita nurin Savolinnassakin

Kohti tätä linnaa illalla asteltiin

Ja niin pääsin nauttimaan synttärilahjastani. Figaron häät oli huikean hieno esity, soitto ja laulu hurmasi minut. Mutta suomenkielistä tekstitystä piti välillä olla tietoisesti katsomatta, en olisi uskonutkaan, että ko. ooppera on niin huvittava.

Tämmöisenkin hienon ja herkullisen lahjan sain, tuntuu mukavalta kun muistetaan.

Savonlinnasta ajelimme mm. Luston kautta kotiin, oli hieno paikka, sieltä se löytyy Retretin naapurista melkein.

Merellekin päästiin työkavereitteni veneellä. Heillä on uusi hieno purjevene. Vietimme yhden vuorokauden heidän kanssaan, ensin  menimme sadesäässä kohti seuransa saarta,

 Matkalla ihailimme tätä majakkaa

Iltaa kohden ilta taas kaunistui ja niin nautimme taas, hyvästä ruuasta, juomista ja yhdessä olosta.

Täytyy kyllä sanoa, että yksi hyvä puoli on loman loppumisesta. Ei tule niin usein nautittua niistä hyvistä ruuista ja juomista. Olen niin jumalattoman herkkä lihomaan, yli kolme kiloa tuli kesäloman aikana painoa lisää. No onpahan taas hyvä syy lähteä lenkille. Varsinkin kun ihan kohta on juhlat, joihin varattu hame ei mahdu päälle - apua!

En ole mikään erikoinen Lauri Tähkä fani, mutta saimme itsestämme irti ja lähdimme katsomaan hänen konserttiaan. En osaa minkään laulun sanoja, mutta niin vain lauloin ja eläydyin muiden mukaan. On aika mahtava artisti, todella hienon shown veti. Eikä koko konsertin aikana poistunut lavalta, muuta kuin kitaraa vaihtamaan.

Niin se neljä viikoa vierähti!

Ja M on ihana ja rakas.