No ni!

Pillkusilmä :)

Nyt sitten se syksyn lomanen vietetty, vaikka ei oltu kuin neljä päivää matkassa, niin kyllä oli kiva olla töistä pois ja saada hemmotella itseä.

Hotelli oli noin kilsan päästä Vanhasta kaupungista ja hyvin jaksettiin kävellä se vähän mitä käveltiin. Ensimmäinen vuorokausi ei hotellirakennuksesta siirrytty ulos ollenkaan. Huoneesta siirryttiin kyllä molemmat hoitoihin ja sen jälkeen hotellin ravintolaan syömään. Sanoin, että mummoilua, mutta ystäväni, joka matkan aikana täytti 50 v, sanoi että ei se mitään mummoilua ollut.

Siinä on onnelliset varpaat 1,5 tunnin ihanan käsittelyn jälkeen.

Olisin voinut laittaa kuvan myös onnellisista käsistä, onnellisista kasvoista ja hyvin hyvin onnellisesta kehosta, kaksi kertaa onnellisesta kehosta jopa.  Hoidot olivat aivan loistavia ja hoitajat erittäin hyviä.

Syntymäpäivänä vaihdoimme sitten oloasut fiinimpiin ja tallustelimme Vanhaan kaupunkiin hyvin syömään. Söimme Peppersäckissä, ruoka oli ihan ok, mutta palvelu ei, eikä mikään muukaan, ei sinne enää.

Jotenkin hauskaa oikeastaan oli, kun sain aikaan sellaisen 15 sekunnin katastrofin siellä Peppersäckissä. Pöydällä oli edessäni lasi, jossa oli alkudrinkki, lasi jossa oli vettä ja lasillinen punaviiniä. Yhtäkkiä tein jotain ihmeellistä ja punaviinilasi kaatui, sen jälkeen ihan lennossa kaatui vesilasi ja siinä hässäkässä yritin pelastaa kameraani siltä nestetulvalta. Onnistuinkin muka, mutta myöhemmin illalla selvisi, että ei se kamera siitä selvinnykään.

Mutta oli vähän ihme, että se reunimmainen camparimikälie-alkurdrinkki ei kaatunut.

Jatkoimme sitten syntymäpäivän viettoa ja kävimme Irish Coffeet juomassa viehättävässä Reval Cafessa, sitten vielä viinilasilliset raatihuoneen alakerrassa olevassa kivassa, mutta hyvin viileässä viehättävässä kahvilassa. Siitä sitten vielä innostuttiin johonkin ravintolaan juomaan kuumaa viiniä.

Tästä kuvasta näkee, että kamera ei tykännyt joko vedestä tai viinistä. Ne suljinluukut eivät enää auenneet kunnolla. Nuo kaverit lauloi tosi hyvin chansonia, ai että siitä nautin. Käykääpä Youtubessa joskus kuuntelemassa ihastuttavaa Barbaraa.

Tässä vaiheessa tulee mieleen, että olen joskus kirjoittanut digikameroistani ja niiden kohtalosta. Tunnustin, että minulla on ollut neljä. Ja nyt täytyy tunnustaa lisää, viime vuoden keväällä, hieman ennen Tukholman matkaa meni kamera rikki, silloin ostin uuden Ixus 100is -kameran. Se oli siis viides Ixus kamerani.

Ja tässä on nyt sitten kuudes (voi helvetti) Ixus kamerani, tällä kertaa en edes halunnut katsoa niitä ihan uusimpia ja pienimpiä malleja. Ostin mallin 105is, joka on ominaisuuksiltaan samanlainen kuin vanhakin, hieman isompi vain. Mahtuu kyllä vanhaan koteloon. Jonkin verran rupesi asia ketuttamaan, mutta pääsin ylitse siitä, se minkä saa rahalla kuntoon, ei ole mitään kamalaa. Siis kuvassa on kahvia ja mehua ja opaskirjanen, kuva on otettu sillä kuudennella Ixus-kamerallani.

Ihme viinipulloja oli Tallinnssa . Ostin kolme viinipulloa matkan aikana, mutta vain yksi oli suht normaali.. Eka pullo oli läheisestä Prismasta, korkki oli sellaista muovista, mitä vedetään korkkiruuvilla pois. Se oli niin hötöä, että sitä ei yksinkertaisesti saanut pois. Loppujen lopuksi, saimme sillä korkkiruuvilla sen pullonsuun rikki ja niin pullo meni täysinäisenä roskikseen. Yhdessä pullossa, joka oli ostettu sellaisesta ihan ok näköisestä alkoholimyymälästä Endla-kadun varrelta. Pullossa oli tosi outo viritelmä korkkina, näytti päällepäin normaalilta, mutta ei ollut. Sain sen puolen tunnin äheltämisen jälkeen auki, nyt on viiltohaava kädessä, pikku kätösessä jonka hoitajatyttö sai niin nätiksi, voih.

- raatelijakorkki

Ei me sentään koko ajan lipitelty viinejä ja drinkkejä, käytiin kyllä kahvillakin ja lihottavilla herkuilla.

Tuo Pavlova oli aivan ihanaa.

Viimeisenä päivänä meillä oli päivällä aikaa ja poikkesimme Ravintola Troikaan (se siinä raatihuoneen torin laidalla). Jokin pisti hanttiin, etten olisi halunnut mennä, ehkä se että tiedän siellä olevan aina suomalaisia (ihan kuin minulla olisi jotain niitä vastaan?). No mentiin, eikä kaduta, oli ihan hemmetin hyvää ruokaa, tuli nälkä.

- savulohiblinejä (nam)

Oli pirun kiva reissu.

Ja mun on ihan sikaikävä mun rakasta, jota en ole nähnyt yli viikkon. Siellä se nyt tapaksia taitaa nauttia Espanjan maassa, jossa on matkalla tyttärensä kanssa. Näin me välillä matkaillaan muittenkin kanssa. Seuraavalle matkalle tahdon kyllä oman hanin kanssa.