Miten minulla voi olla niin huono tuuri, että saman kuun aikana saan ravintolasta kaksi tai oikeastaan kolme kertaa raakaa kalaa? Ja huom! en siis ole tilannut mitään graavilohta tai sushia.

Eka kerta oli Lahdessa Ravintola Manhattanissa (sijaitsee kauppakeskus Triossa) Tilasin päivän kalaa, joka oli lohi. Olin ihan ihmeissäni, että pystyin saamaan lohen raakana, mutta niin se vain oli, oli vain reunoilta kypsä. Kun näytin kalaa tarjoilijalle, hän ystävällisesti kysyi, mitä tehdään. Sanoin, että nälkä on, josko sitten saisin uuden annoksen. Ja uskomatonta, mutta kyllä se toinenkin kala oli raaka. Ei mitään kummempia anteeksipyyntöjä, ei sentään tarvinnut maksaa sitä annosta, juoma kyllä. Silloin käytiin hyvityksenä juomassa kahvia ja syömässä jäätelöä ihanassa kahvilassa, joka oli siinä samassa kauppakeskuksessa.

Eilen täällä omassa kaupungissa sain raakaa ahventa, luottoravintolassani jossa on yleensä aina oikein maukas ruoka. En viitsi sanoa ravintolan nimeä, koska se on kyllä nyt ollut inhimillinen erehdys. Sain 5 euron alennuskupongin hyvitykseksi, ja se käytiin sitten tänään jo kuluttamassa. Kun käytiin M:n ja tyttären kanssa vaalisyömingeillä.

On kyllä vähän sellainen olo, että en ihan vähään aikaan tilaa mitää kalaa! Olen traumatisoitunut.

Vaalipaikallla näkyy kännisiä uhoamassa ja huutamassa ääneen, että nyt meni protestiääni persuille, vähän jo ihan pelottaa, että miten näissä vaaleissa käy.