Ainahan minä olen ollut aikamoisen intohimonen liikkuja. En muuten tiedä loppujen lopuksi, mikä minua eniten liikkumaan innostaa/patistaa.

Terveydenhoitaja-tädin painokkaat neuvot liikkumisen tärkeydestä ja painon normaalina pitämisestä ovat kyllä aina olleet muistissa. Mutta toisaalta turhamaisuus ja se, että vaatteet istuisivat nätisti päällä on myös aika tärkeää ollut. Monesti olen sanonut, että mikään ei ole ihanampaa, kun jos vaikka housut alkaisi lököttämään, tietäis että olisi laihtunut. Jos vähän laihdutkin, niin heti kohta on jotain pippaloa tai lomaa, jolloin jostain kumman syystä sitä aina vähän lihoo, vuodesta toiseen. No eihän se mitään, lihoo jos lihoo, kunhan sitten taas vähän skarppaa.

En minä koskaan ole mikään kauhean laiha ollut, enkä tällä ruumiilla sellaiseksi tulekaan, normaalikokokoinen haluan olla. Mittarit on ne mitä toitotetaan, että painondeksi ei missään nimessä saa ylittää sitä 25, ja vyötärö pitäisi olla 2 cm navan yläpuolelta mitattuna max 80 cm, tuo on sellainen luku, että hyvin helposti minulla ylittyy, mutta sitten aina lenkille lähtö on mieluisampaa

Uuden puhelimen myötä innostuin lataamaan Sports Trackerin puhelimeen ja sen myötä onkin lenkille lähtö ollut paljon kivempaa. Ohjelma mittaa ajan, lenkin profiilin ja kaiken maailman asioita. Ihan olen julkisesti profiilin laittanut, ei kyllä löydy Pilkkusilmä nimellä.

Yleensä kävelen, siis melkein aina, näin kevään myötä tulee pyöräily, ja yhden kerran kävin rullaluistelemassa, vieläkin pelottaa, pakko opetella jarruttamaan. Tänään lähdin ekan kerran juoksulenkille, ainakin vuoteen en ole juossut, kuin mitä nyt junalle aika usein, matka ei vaan silloin ole kovin pitkä. Tänään juoksin 4,75 km aikaan 35 min (8,16km/h), keskisyke oli tosi korkea 158. Kävelylenkeillä, joilla kävellään tosi kovaa keskisyke on kuitenkin vain yleensä alle 130. Eli kyllä tuollaiset juoksulenkit pitäisi kuntoa aiinakin kohottaa, valmentajani tai ainakin neuvontajani M kertoo, että tuollaisia lenkkejä ei saisi kovin usein tehdä, kerran viikossa. Tuntui vaan niin kivalta, että ehkä käyn pari kertaa viikossa, jos vain aikaa riittää.

Saas nyt taas nähdä kuinka kauan tämä ääretön innostus kestää. Lenkkikaverini kanssa kyllä päätettiin viettää Terveellinen Toukokuu, siis mahdollisimman paljon liikuntaa ja mahdollisimman vähän herkuttelua.

On tässä kulttuuriakin harrastettu, jos nyt rockpainotteinen baletti sellaiseksi luetaan. Oltiin eilen Lahdessa (taas siellä) katsomassa Rock Of Ballettia, ajat sitten varattu liput, eikä yhtään tiedetty mitä odottaa. Oli kyllä aikamoisen makeaa, varsinkin miesten upeat hypyt, siitä vain yhtäkkiä täysi voltti - pää hipoen lattiaa - sitten pehmeästi takaisin jaloilleen, huoh. M:ää hiukan häiritsi ainakin alkupuolen tanssijoiden epäaikaisuus, minua ei niin paljon, mutta enpä ole musikaalinen, enkä ole harrastanut tanssia, niin kuin toiset. Oli kiva kokemus, vähän kyllä hävetti kun tätöset toiset ihan villiintyi niistä tanssijoista, eihän ne sentään mitään Hunkseja olleet. En muuten vieläkään tiedä, minkä maalaisia he olivat. Pitääkin tutkia.