Tykkään niin kovasti tästä elämästä, että aina silloin tällöin kutsutaan vieraita kylään, laitetaan paikat kuntoon ja tehdään hyvää ruokaa. Keskustellaan henkeviä, höpötetään hassuja ja nauretaan paljon.

Viime viikonloppuna meitä oli istumassa kuusi ihmistä meidän luona. Oli M:n sisko miehineen ja Pilkkusilmän veli vaimoineen. Voi että oli hauskaa.

Tehtiin alkuruoaksi omena-sellerikeittoa, sitä varten piti hankkia noita runo-kulhoja viisi lisää, yksi oli ennestään ja sitä oltiin käytetty jääpala-astiana.

Kun jääpala-astia laitettiin alkukeittoastiaksi, niin pitihän meidän ostaa uusi jääpala-astia. Näin hieno on uusi, se on halpakaupasta ja maksoi alle 4 euroa, vieraat toivat kumpikin kaksi kukkaa, toiset toi tuollaisia punaisia, gerberoitatahan ne on? No joka tapauksessa kaksi kappaletta.

Toiset toivat tällaisia sinisiä, mitä muuri? kukkia ne olivatkaan, no joka tapauksessa kaksi niitäkin. Yritin kysellä syytä tähän kahteen kukka-asiaan, mutta ei ole selvää ainakaan nyt, tai en muista ainakaan. Kauniita ova ja paikkoja löytyy mihin laitetaan, nyt on kolme jo terasseilla.

Kukkien mukana tuli myös kuohuviiniä ja konjakkia, voi että. Niihin ei kyllä koskettu. Mutta aika paljon kuusi ihmistä saa alkuskumppien, alkuruokaviinien, ruokaviinien, jälkiruoka brandyjen ja muuten vain seurusteluviinien kera kulumaan.

Alkuruuaksi oli omena-sellerikeittoa ja pääruoka-annos on tässä. Minä ohjeen repäisin edellisellä viikolla jostain lehdestä, kun muistin nähneeni, että K-marketeissa on tuoretta ahvenfilettä loppuviikosta. Joten siitä sitten tehtiin tällainen annos, M toimi kokkina, minä avustajana. Pinaattia siellä on ainakin pohjalla, ahvenfileet on paistettu jossain salviavoissa ja tuohon päälle on aseteltu niitä paistettuja salvian lehtiä. Jossain seoksessa noita kirsikkatomaatteja uunissa paistettiin aika pitkään. Lisäksi kyllä keitettiin uusia kotimaisia perunoita, vihersalaattia ja saaristolaisleipää. Oli kyllä älyttömän hyvää.

Jälkiruokakin oli hyvää. Olen tässä muutamana viime kertana tehnyt Creme Bruleeta, mutta nyt ei ollut oikein intoa, eikä oikein aikaakaan alkaa tekemään mitään. Mustikkapannacotta on kyllä ajatuksissa kokeilla tehdä, ehkä seuraaville vieraille. Seuraavia ei vielä ole kutsuttu, mutta M:n ihanalla isolla terassilla pitää vielä kesällä jotkut pippalot pitää.

Älyttömän hauskoja kuvia tuli myös ihmisistä, olen onnistunut viimeiset kolmet vieraat saamaan ryhmäkuvaan kiltisti seisomaan, ne on hauskoja kuvia.

Olemme suunnitelleet, että pitäisi tehdä joku tiedosto, tai sitten ihan perinteinen vihko näistä vieraista.  Siihen kirjattaisiin tietysti, päivämäärä, ketä oli vieraina, kaikki ruuat, juomat ja mitä muuta nyt keksittäisikään. Siitä olisi sitten hyvä selailla vinkkejä seuraavia vierailuja varten, tietysti kommentit kuinka tarjoilut onnistui, olisi siinä hyvä olla.

Vieraat lähtivät ajoissa, ihan sen takia, että viimeiset julkiset kulkuneuvot lähtivät ennen puoltayötä, no kyllä me silti kerettiin juhlimaan yhden työpäivän verran. Eli ollut ihme, että aamulla oli tuota kaikki vähän väsyneitä.

Pirtelö maistui seuraavana päivänä namilta. Ekan kerran M minulle teki sellaista, kaipasin pilliä pirtelööni, ei kuulemma ole käyttänyt. Minä imin tavallisilla mehupilleillä (2 kpl) tuon koko kolpakollisen onnellinen hymy huulillani.

Olen rakastunut ja on maailman ihaninta kuulla toisen sanovan, että rakastaa ja rakkaus vain syvenee. Olen onnellinen ja huomenna taas näemme.

Olen lenkkeillyt tosi ahkerasti, kolme viimeistä viikkoa olen käynyt ma-to lenkillä, yhteensä viikon aikana yli neljä tuntia, yksi lenkeistä juoksemalla. Olen siitäkin niin onnellinen, kun siis huomaan että jaksan juosta yli 7 km. putkeen. Joka kerta menee kevyemmin. Tänään oli jousiampumassa ja keilaamassa päivällä, ne kuuluivat työkuvioihin, oli ihan kivaa sen porukan kanssa tänään - sekin on ihan ihmeellistä.

Pian alkaakin tarinat siirtymään tuohon vene-osioon, tai ainakin se tulee meidän kuvioihin, pakko tulla, pitäisi kait saada vesille aika pian, ja mitä kaikkea sille sitä ennen pitääkään tehdä. Kokemustahan siitä veneestämme ei ole kuin se veneen osto ja nosto.