Tämä on entinen tehdas, nykyään museoa missä lie, aika moni varmaan tietääkin paikan. Olimme tässä jokunen päivä sitten tuolla konsertissa. Oli kyllä hienoa musiikkia, kaksi eri soittimen taitajaa pisti parastaan. Ihan olivat kansaivälisestikin tunnettuja. Mutta aikamoisen ison huomion sai toisen taiteilijan vaimo tai vastaava, hänen roolinsa oli istua eturivissä ja pientä varusteiden kuljetusta kuulu myös hänelle. Kun rouva tai vastaava käveli konserttisalin edessä, niin konserttiyleisö istui äänettöminä ja aika monella oli suu auki. Rouvan tai vastaavan asu oli aika häkellyttävä. Mekko oli valkoinen, lyhyt ja läpinäkyvä, rouvan stringit oli varmaan ainakin hänen mielestään hienot.

Viime viikonloppu tuntui olevan kuin pieni kesäloma, siihen kuului kahteen kertaan merillä oloa ja yhdet tosi kivat juhlat, ei hassumpaa.

Pellinkiin ajelimme perjantaina, saarta ei sen kummemmin keretty tutkimaan. Kunhan tehtiin hyvää ruokaa ja käytiin kahvilassa (kun kerrankin sellainen oli) juomassa viinilasilliset. Näin komean auringonlaskun saimme iltapalaksi.

Lauantaiaamuna heräsimme aikamoiseen keinuntaan, siihen laituriin osui tuuli aika mukavasti. Mutta me lähdimme pirteänä ajelemaan taas kotisatamaa kohden. Ei muuta kuin kotiin, suihkuun ja juhlavaatteet päälle. Taksilla asemalle ja sitten junalla pääkaupunkiin. Siellä juhlittiin M:n veljen synttäreitä, voi juku kun oli hauskaa. Hulvattomia on M:n siskot, nauravat ja laulavat kaikki hyvälle tuulelle, jos nyt joku kauniina aurinkoisensa juhlapäivänä sattuisi muka pahalla tuulella olemaan.

Sunnuntaina meidän piti tehdä pihatöitä ja mitä lie kaikkea mitä omakotitalossa ja huushollissa pitäisikään tehdä, aurinko paistoi ja hyttyset kiusasi pihalla. Hyttysmyrkkykin oli jäänyt veneelle. M erehtyi tokaisemaan ääneen, että lähdettäiskö veneelle, olin että joo lähdetään. Ei muuta kuin eväitä laukkuun ja menoksi.

Kierrettiin Emäsalo niminen saari, kuusi tuntia saatii kulumaan siihen. No välillä oltiin kyllä ankkurissa suojaisessa lahdessa ja syötiin ja juotiin kahvit.

Kuvan mukaiset veneryypytkin otettiin, mutta vain yhdet. Juoma on Oslon lentokentältä ostettua brandya. Tänä kesänä ei sitten matkaillakaan, ei ole lentoja varattu mihinkään. Nyt meinaan veneillään, kun on kerran vene. Ja minulla ei ole mitään sitä vastaan, se on niin kivaa!