Olipa eilen hauska päivä, kun lähdettiin aika ex-tempore tyttären kanssa Helsinkiin.

Yritin ehdotella, että ollaan niin kuin turistit ja tehdään sitä mitä tehtäisiin vaikka Oslossa tai Kööpenhaminassa, katsotaan jotain Helsinki Today sivuja tai jotain.

No ei sitten kuitenkaan lähdetty museoihin, eikä mitään muutakaan oikein, mitä tehdään kun ollaan oikeita turisteja. Vähän aikaa oltiin kyllä menossa sellaiselle parin tunnin risteilylle, melkein jo mentiin, mutta nähtiin kun laiva tuli satamaan ja se oli ihan täynnä väkeä. Ei enää kiinnostanut, olla siis vieri vieressä jonkun ventovieraan hikisen ihmisen lähellä.

Käytiin ihan hiukkasen shoppailemassa, tytär halusi enemmän sitä ja yritin tsempata. Olenhan minäkin ihan hillitön shoppailija, jota en oikeastaan haluaisi olla. Haluaisin olla hyvin harkitsevainen ja fiksu rahankäyttäjä. Indiskasta tytär löysi mieluista ostettavaa, sitten äiti halusi Marimekolle. Siellä en muuten erottunut joukosta mitenkään, en edes myyjistä. Myyjillä oli samanlainen mekko/tunika kuin minulla. Se mitä olisin sillä hetkellä sieltä halunnut ostaa, sitä ei ollut. Ja nyt on lähtenyt ehdotus Marimekolle ko. asiasta. Olen ihan varma, että kaikki muutkin sellaista haluaisivat. Tulen kertomaan, jos viestini ansiosta tämä tapahtuu. Tai tulen kertomaan joka tapauksessa, mitä ehdotin ja miten siihen vastattiin - jännitystä tuleviin postauksiin :)

Taidenäyttelyssä melkein käytiin, kun Gämp Galleriassa oli jotain tauluja näytillä ja musiikkitaidettakin kuunneltiin. Istuttiin Espalla kun Juhani Sinkkonen Group Reunion teki soundcheckiä, Kappelin terassilla oli hikisen kuumaa ei jaksanut istua enempää, mutta kuultiin kumminkin.

Kauppatorilla haahuiltiin kaikenmaailman maalaisen turistien kanssa, ostin ihan kivat korvikset itselleni, tytärkin osti.

Ai niin ostin yhden muunkin Helsingin tuliaisen, Elbowin CD:n. Ei olisi ikinä tullut mieleen mennä mihinkään levyliikkeseen, mutta tyttären takia sellainenkin on nyt koettu, se oli joku Jäänsärkijä niminen liike. No eilen kuuntelin sitä, oli vähän pettymys en tiedä miksi. Ehkä, kun olen katsellut ko. bändin esityksiä vain videoilta, tai sitten tämä uusin ei vaan ole niin hyvää. Pitää vielä tsempata ja kuunnella uudelleen.

Ja me syötiin hemmetin hyvin ja halvalla! Oli ihan uskomatonta oikeastaan. Vähän halvemmalla syötiin veneilyreissulla Haminassa, halpispizzeriassa kahden täytteen pizza lämpimän veden kera maksoi kahdelta yhteensä 12,50 euroa. Siellä ei siis saanut edes olutta :(

No tämä Bravuria on kait aika uusi ja heillä on tarjous, että ennen klo 17 kaksi pasta-annosta saa yhden hinnalla. No nää otti pestopastaa, joka tehtiin siinä meidän silmien edessä tuorepastasta, vau! Ja sitten juotiin yksi pullollinen kuohuviiniä, joka oli hyvin jäähdytetty ja jääastiassa vieressä koko ajan. Sanotaanko sitä jääastiaksi, vai mikä se on? No koko homma maksoi 19 euroa, ei voi käsittää. Siis kahdelta; hemmetin hyvät pasta-annokset ja pullollinen kuohuviiniä??? Pullo kuohuviiniä oli tarjouksessa 10 euroa, ja se oli hyvää. Itse asiassa jo tämän takia pelkästään olisi kannattanut lähteä.

Oli hemmetin mukava päivä yhdessä tyttäreni kanssa.

Kuvia ei tule tästä reissusta. Sillä noin seitsemäs tai sinne päin oleva Ixukseni on takuuhuollossa, helvetti!. Se rupesi temppuilemaan veneilyreissulla, no olen tyytyväinen Canonin palveluun, kamera tultiin hakemaan kotiovelta. Ainoa ongelma oli rahtikirjan tulostus, sillä minulla ei ole enää tulostinta (kun ei koskaan tarvitse mitään tulostaa ja jos tarvii ne saa töissä). Ups-huollon ihminen osasi ehdottaa minulle, kun tuskailin tätä tulosusongelmaa, että olisiko lähellä kirjastoa. Jep, no sellaine on. Hiton hyvää palvelua sielläkin, oikein järjestettiin minulle paikka missä sain tulostettua sen rahtikirjan, maksoi kyllä aikalailla - 30 senttiä.

Tänään muuten siivosin, olisiko liian pitkä aika viime kerrasta. En meinannut osata käyttää imuria :)