Tere!

Takana on nyt sitten aivan ihana hemmotteluloma, viiden päivän kylpyläloma Rakveressä. Viisi päivää on nyt vähän niin ja näin, kaksi päivää niistä menee aika hyvin matkustamiseen, vaikka paikka ei ollut kuin 100 kilsaa Tallinnasta, niin silti!

Rakvere on aivan ihastuttava pikku kaupunki ja vaikkei sinulla olisi kuin kolme päivää aikaa, kerkeät ihan varmaan melkein kaikki kokea; nähtävyydet, hoidot ja parhaimmat ruokapaikat ja kahvilat ja vaikka mitä.

Rakveren keskustori vai mikä lie nimeltään on todella hieno. Tuo pyöräilevä heppu on Viron kuuluisimman säveltäjä (kait? en ota takuuta, että kaikki mitä kirjoitan on täysin oikein, sinne päin kuitenkin) ja tuossa hän kuuntelee omaa musiikkia ja katselee kaupunkia. Olin aivan fiiliksissä,  kun tuossa torilla oli ja yhtäkkiä alkoi kuulumaan hiton hieoa musiikkia, tuli kai tuosta keltaisesta tötsästä.Siellä välissä näkyy kylpylä, jossa olimme, siis Aqva Spa, rakennus ei niin kuin jotenkin sopinut tuohon ympäristöön, hieno kirkko vieressä, meidänkin ikkunasta näkyi ko kirkon torni, sitä katsellessa oli hyvä nukahtaa.

Keho on onnessaan, sitä on nyt hellitelty. Maagisia hierontoja, jollon mieli ja ajatukset leijuivat hykertyneenä johonkin huikeaan, minun tulee ikävä niitä ihania hoitajia. Joka päivälle oli joku hoito tai kaksi. Siitten tutustuimme kaupunkiin ja joka päivä killuimme ihanassa kylpylässä 1 - 2 tuntia, kun se kerran kuului hintaan. Saunoja siellä oli 7 kappaletta ja kaikki tuli tutuiksi, vähiten suolasauna, ei voinut hieroa sitä ihoon, kun ihoa oli joka päivä hellitty kaikilla muilla ihanilla aineilla.

Syöminen ja juominen oli hyvin paljon edullisempaa kuin Tallinnassa. Kadriinan kellarissa nimisessä paikassa otin alkudrinkin (sininen laguuna summan mutikassa) söin älyttömän hyvän kanafileen appelsiinikastikella, join kaksi lasia valkoviiniä - lasku oli 11,70 euroa.

Iso olut maksoi 1,50. Kahvi ja lihapiirakka 1,20 euroa, aivan älyttömän hyvä lohikeitto hotellin yhteydessä olevassa kahvilassa 2,90 euroa. Bussimatka ostoskekukseen 0,65 euroa ja taksimatka  2,70 euroa, matka ei ollut pitkä ehkä 2 km. Olisi voinut kävelläkin, mutta oli ihan pimeää eikä tiedetty oikein mistä mennä. Rakvere on pieni kaupunki, ei siellä voi eksyä kukaan muu kuin minä, tai ehkä ystäväni, joka on ehkä Suomen toiseksi huonoin suunnistaja.

Mäen päällä oli linna, joka oli suljettu tähän aikaan, mutta olihan tuo vaikuttavan näköinen. Kuvassa näkyy Viron suurimman? eläinpatsaan pallit, eli ko härän palleja olisi pitänyt hieroa, se olisi tehnyt minulle jotain, mitä en muista. Eihän me pätkät tuonne yletetty, eli jäi hieromatta.Mutta nähty on - aika läheltä.

Tuossa härkäpatsaan lähellä on aivan älyttömän upea teatteri, ei käyty mitään esitystä katsomassa, mutta käytiin upeassa teatterin kahviossa juomassa kuumat rommikaakaot ja sokkona ostetut pienen suolaiset syötävät (0,50 e), sisällä oli viineri eli nakki.

Tuli muuten nukuttua ihan simona, joka yö jotain 10 tuntia tai lähelle. Eli oli rentouttava loma.

Viimeisenä yönä (heh) siis ehkä klo 22 sain tehtyä tämän pikasodukon valmiiksi, ei siinä kulunut kuin noin neljä päivää. Taisi olla kolmas mitä ikinä tein.

Että sellainen matka, suosittelen,