Vietimme ihanan aurinkoisen päivän purjeveneillen Helsingin edustalla viime viikonloppuna. Vene oli upea, ihan uusi ja ihana. Oli kiva taas katsella Helsinkiä mereltä käsin. Vene on työkaverini ja hänen miehensä, kutsuivat meidät luultavasti tämän vuoden viimeiselle matkalle. Tässäkin oli kyseessä oikeastaan veneen siirto paikasta toiseen, mutta ei tuo kyllä yhtään rasitteelta tuntunut. Isäntäväki helli meitä muutenkin tarjoamalla iloista juotavaa juuri sopivasti.

On siinä kyllä jotain suurenmoisen upeaa, siis siinä kun livutaan veneellä tuulen vietävänä. Ja tässä uudessa veneessä purjeiden käyttökin oli aikamoisen helppoa. En kyllä silti olisi itse mitenkään valmis minkään veneen gastiksi. Sen verran surkea olen ainakin merimerkkien tunnistamisessa ja kartan tulkitsemisessa. Ja purjeiden kanssakin minua saa kyllä ihan kädestä pitäen neuvoa.  Mieluiten minä siellä vain istun, seurustelen  ja katselen maisemia - viinilasillinen kädessä :)

Stieg Larssonin kirjat on luettu ja nyt on sitten ensimmäisestä kirjasta tehty elokuvakin katsottu. Onnistuimme vielä eilen löytämään elokuvateatterin, missä sitä näytettiin toiveuusintana ja hintakin oli vain 5 euroa. Elokuva oli kaiken lisäksi ihan hyväkin, en sitten tiedä johtuiko siitä että oli kirjan lukenut. Aion kyllä käydä katsomassa ne muutkin leffat. Kirja-osastolla sain juuri luettua "Lolita Teheranissa" -kirjan. Luin sitä alkukesästä lähtien, oli kyllä hyvä kirja, mutta väliin tuli kesälomat sun muut arkirytmiä sekoittavat asiat. Nyt mietin kovasti, että mitä lukisinkaan seuraavaksi. Olen lukenut ehkä liiankin surumielistä kirjallisuutta, eli taidan päätyä johonkin kevyempään. Musiikkipuolella aion kuunnella seuraavaksi Emma Salokoskea, cd-levy on huomenna käsissäni, saapas nähdä onko yhtä hyvä kuin oli "Kaksi mannerta" -levy. Musiikin kuuntelu on jäänyt nykyään aika vähäiseksi, johtuu varmaan siitä, että en yksinkertaisesti muista koskaan. Jos en muista avata radiota, tai laittaa jotain levyä soimaan, niin tytär kyllä laittaa. Hän on kyllä pikkuhiljaa saanut musiikkimakuani laajennettua, esim. joku Interpol-niminen bändi kuulostaa oikein kivalta. Ei kyllä ole hajuakaan, että minkämaalainen bändi on ja sanotaanko muuten nykyään enää  edes bändiä bändiksi?