Ihanana kauniina syyslauantaina kävimme tunnelmoimassa (tai siis minä tunnelmoin) kirkonkylällä, missä olen viettänyt lapsuuteni. Vaikka olen useinkin ajellut samoja reittejä, niin harvoin tulee käveltyä sitä samaa raittia  ja lapsuuden muistot kyllä tulvahtivat kunnolla mieleen. Kuvassa näkyvässä talossa asuin 7-15 vuoden ikäisenä. Koko talo ei kyllä ollut käytössämme, ei siinä ketään muita asunut, mutta meille oli vuokrattu vain osa. Tuossa etualalla olevassa tammessa säilytimme kotiavainta, siinä se killitti kaikkien näkyvillä, mutta ei sitä kukaan koskaan huomannut. Talon takana kasvoi valtavan iso vaahtera, joka syksyisin näkyi parin kilometrin päähän punaisena, sitä ei enää ollut. Niin elävästi muistan, kun kirkonkylällemme saimme katuvalot, niitä oli 14 kappaletta, kyllä oli silloin makeeta kulkea mäkeä ylös alas valojen loisteessa. Hassuja muistoja tuli muitakin mieleen, kuten se kuinka toivoin teininä mäkeä kävellessäni, että ajaisipa joku komea hesalainen ja huomaisi minut. Löysinhän sen hesalaisen komistuksen, mutta aika paljon siihen aikaa kului.

Viime sunnuntaina teimme veneellä pienen kierroksen ja tämä kuva on siltä matkalta. Haikein mielin ajoimme nostopaikalle, ja niin vene nostettiin ja vietiin telakalle. Tuotiin veneeltä valtava määrä tavaraa, ensi vuonna on paljon viisaampi, mitä siellä veneellä oikein tarvitseekaan. Ihan turhaa tavaraa oli tänä vuonna matkassa.

Tänään irtisanoin välittäjän kanssa tehdyn sopimuksen. Oli kauhea pettymys, kuinka huono hän olikaan. Markkinointi oli oikeastaan ei mitään. Ja en kokenut ollenkaan, että hän olisi minun asioitani ajanut - pettymys suuri. Tänään kävi toinen välittäjä ja vaikka on kalliimpi ja ei ehkä saa kuitenkaan hänkään heti asuntoa myytyä, niin uskon kuitenkin että luottamuspula ei niin suureksi voi tulla, kuin mitä tuli edellisen kanssa.

Tämä ykköskoti muuuttuu vain myytäväksi asunnoksi tuossa ensi kuun lopulla, sinne olen päättänyt tehdä lopullisen muuton, tänne voi jäädä hyväntekeväisyyteen menevät huonekalut niin pitkäksi aikaa, ennenkuin asunto on myyty. Menköön siihen sitten vaikka kuinka pitkä aika. Vaikka minulle tämä asunto on ollut aivan täydellinen, niin monelle muulle se ei ole. Iso puute tässä on autopaikkojen puute, niin ja hissin. Itse en ole hissiä yhtään kaivannut, enkä sitä autopaikkaa, enkä mitään autoakaan. Kunto on rautaa näiden puutteiden takia :)