Talvinen ihana lomaviikko vietettiin Pyhätunturilla hiihtäen, oli erinomaisen mukava viikko.

Ensimmäistä kertaa elämässäni menin Lappiin junalla, se olikin ihan hauska kokemus. Nämä nykyaikaiset makuuvaunut ovat ihan luksusta, vaikka koko on pienen pieni, niin kaikki tarpeellin löytyi. Vessa joka muuttui kahvasta kääntämällä suihkuksi oli aika eksoottinen, oli pakko käydä suihkussa ihan sen takia vain, että sai testatuttua sen toimivuuden, toimi hyvin. Joskin vettä tuli vähän liian pikkaisen kerrallaan, taikka ymmärtäähän sen ei siellä mahdottomia säiliöitä pysty olemaan. Naapurin äänet kyllä kuului kivasti, ei kyllä haitannut sen koommin, menomatkalla meihen kuorsaus ja paluumatkalla ranskalaiset äiti ja poika rupattelivat, no täytyy sanoa että se ranskan kieli oli kivempaa kuunnella kuin kuorsaus.

Lähdimme harmaassa ankeassa säässä pääkaupunkiseudulta junaan ja astuimme Kemijärvellä upeaan aurinkoiseen säähän. Siitä sitten linjaautolla tunnin verran ja valkea Pyhätunturi avautui silmiemme eteen. 

Äkkiä kamat mökkiin ja kaupasta syötävää ja juotavaa ja sitten heti ladulle.



Hiihdimme viitenä päivänä, lyhyin lenkki oli 16,5 km ja pisin lenkki 32 km. Ei siellä matka tuntunut oikein miltään, kun sopivin välein pysähtyi nuotiolle tai johonkin ihanaan kahvipaikkaan kahville, tai ihan muuten maisemia ihastellen.



Jos menette Pyhälle hiihteleemään, niin ehdottomasti kaunein ja mukavin hiihto-osuus löytyy reitiltä Huttujärveltä Kiimaselälle, neljä-viisi kilometriä laskua huikean upeissa maisemissa, harmi etten malttanut pysähtyä ottamaan kuvia sillä osuudella.

Joka iltainen saunominen hiihdon päälle kelohonkaisessa saunassa, sai kehon aina kuntoon ja mielen nirvanaan. 

Välillä teimme itse mökillä ruokaa, välillä kävimme ulkona. Pyhätunturilla ei nyt järin paljon erilaisia ruokapaikkoja löydy, hotellin ruoka ei saanut meiltä kehuja, eikä sitä kehuneet muutkaan. Mutta maisemissa on myös Huttu-Hippu ja Huttu-Uula, Hippusesta sai hyviä pizzoja, mutta poronkäristys-karpalo-barbecue -pizzaa en suosittele. Huttu-Uulasta löytyy ruokaa varmaan joka makuun.

Siitä hyvästä, että olimme junalla liikkeellä, emme ottaneet laskettelu-välineitä mukaan. Tarkoitus oli kyllä vuokrata ne yhdeksi päiväksi, mutta niin se vain jäi tekemättä. Olisi ollut kyllä kivaa ollut sekin, ehkä ensi kerralla. Pyhällä oli tapahtunut tosi paljon muutoksia siitä, kun siellä olen viimeksi ollut, oli tiet vaihtaneet paikkaa, uusia rinteitä, uusia hissejä ja ilmeisesti uusia latujakin. Olen käynyt Pyhällä aika monta kertaa ennenkin, mutta ollut pääosin vain laskettelemassa ennen. M:n tapaamisen jälkeen olen käynyt siellä kaksi kertaa, ekalla käynnillä vaellettiin viikon verran ja nyt hiihdettiin, vaikka molemmat on tuttuja asioita, niin siellä niitä ei ole tullut tehtyä.



Loma oli ihana ja vaikka täällä nyt satelee lunta, niin kyllä hiihtokelit taitaa kuitenkin olla jo ohitse. Kaiken lisäksi olemme jonkun taudin kourissa molemmat. Pitänee toivoa, ettei pääsiäisen pyhät kulu sairasteluun.


Tässä on oikein räknätty viikon hiihtotulokset, harvinaisen tarkat luvut johtuvat siitä, että puhelin oli hiihtolenkillä mukana repun pohjalla ja ihan vain sen takia, että Sports Tracker mittasi meille reittiä ja kaiken lisäksi reitit tallentuvat myös.  Nuo luvut on siis kilometrejä.