Viikko sitten viikonloppuna ei tapahtunut mitään, olla vaan möllöteltiin. Tai no lenkillä kyllä käytiin, kun pakotettiin itsemme. Jotenkin kun on tottunut, että aina sentään jotain tapahtuu, niin tuntui ihan oudolta. Mutta kyllä kai sitä ihminen aina välillä tarvitsee sitä turhaa joutilaisuutta.

Tämä kuluvana viikonloppuna olen taas suhannut ympäriinsä ja silti on on ollut mukavan leppoisaa.

Perjantaina kävimme Lahdessa kuuntelemassa viikonlopun klassisia Lahti Sinfonian soittamana. Itse konserttipaikka - Sibeliustalo - oli komea. Konsertti oli aivan uskomattoman ihana, harvoin sitä pystyy istumaan pari tuntia melkein paikoillaan. Konsertti alkoi Schubertin Rosamunde-alkusoitolla, voi vitsi kuinka melkein kyyneleet tuli kun se vaan oli niin upeaa. En ole harrastanut klassista musiikkia mitenkään erityisesti, ellei nyt lasketa sitä että nuoruudessa soitin jonkin aikaa viulua. Kun päätin lopettaa soittamisen, niin perhe ei kyllä pistänyt yhtään hanttiin, eli ei maailma minusta mitään suurta viulistia menettänyt. Kapellimestarina oli Andreas Spering ja illan solisteina Kreeta Julia Heikkilä (viulu) ja Lilli Maijala (alttoviulu). On se vaan niin uskomatonta, miten sellainen iso joukko voi saada jotain niin kaunista aikaan, suosittelen,

Lauantaina kävimme tekemässä ihanassa aurinkoisessa syyssäässä pitkän lenkin. Illalla ajelimme M:n työpaikan kautta Helsinkiin kirkkoon. Joo kyllä! Täytyy sanoa, että en kyllä muista edellistä kertaa, että siis olisi kirkossa lauantai-iltana istunut. Tämä oli kyllä kaunis tilaisuus, siellä muisteltiin seurakunnassa edellisena vuonna kuolleita. Eli olimme M:n äitiä muistelemassa, samalla kyllä muistelin kovasti myös omaa isääni. Siellä lueteltiin kaikki kuolleet, tuossa seurakunnassa kyllä kannattaa olla, oli meinaan sen verran pitkäikäistä kansaa. Noin sadasta kuolleesta, oli ainakin 10-15 % yli 90-vuotiaita, yksi yli satavuotiaskin oli. Nuorin kuollut nainen oli 36 ja nuorin mies 41. Aivan liian nuoria kuolemaan hekin, mutta onneksi joukossa ei sentään yhtään lasta ollut. Kirkonmenon jälkeen kokoonnuimme M:n isän luokse kahvittelemaan. Mukava lämmin tilaisuus sisarusten ja isän ja meidän puolisoitten kesken.

Tänään poikkesin M:n kotikunnalla kirpparilla ja löysin Arabian kauniita kahvikuppeja, vaikka en niitä kerää, niin piti ostaa kun halvalla sain. Nyt en vain löydä mistään tietoa siitä, että mitä sarjaa kupit ovat. Jos tiedät, niin kerro minullekin. Tuo lautanen ei kyllä kuulu tuohon kuppiin, ei taida olla edes Arabiaa, värin puolesta kyllä käy hyvin. En vain osaa etsiä edes oikeita lautasia, kun en tiedä minkälaiset tuohon kuppiin kuuluu?

 

Ai niin, tänään on lakon ensimmäinen päivä. Minä olen tämän kuukauden (ainakin) karkkilakossa. Karkin syönti on jotenkin yltynyt ihan mahdottomaksi, eihän se semmoinen sovi, ei ei.