Juhannusta vietettiin lounaisessa Suomessa (luulisin niin). Tiedän kyllä missä oltiin, mutta kun en nyt ihan viitsi kaikkia yksityiskohtia luetella, niin sitten tulee tuollaisia epämääräisiä paikkoja. Kuuluisa paikkakunta yhdestä laulusta heh.

Meitä oli koolla kauheesti väkeä ja kauheesti koiria. Väkeä nukkui siellä sun täällä, me M:n kanssa nukuttiin yhdessä aitan osassa, siellä muuten nukkui tosi hyvin, kun ei ollut akkunaa eikä mitään luukkua.

Vuorotellen taas tehtiin ruokia, voi veljet mitä herkkuja sitä saikaan syödä. Lenkilläkin tuli käytyä, tosin vain yhden kerran vaikka olin päättänyt kaikkena kolmena päivän, mitä siellä ollaan, käydä. No parempi se yksikin kerta.

Saunassa tuli käytyä monta kertaa ja yhden kerran myös savusaunassa, se on sentään ihana kokemus. En ole montaa kertaa elämässäni ollut, olisikohan tämä kerta ollut vasta kolmas. Ja joka kerta jos tilaisuus tulee, niin ihan varmaan menen.

Laulu raikasi moneen otteeseen ja kokolla istuttiin pitkään ja hartaasti. Tällä kertaa juhannuksen vietossa oli myös nuoria, tai no nuoria aikuisia aika monta. Tavalliseen saunaankin, joka ei ole ihan pieni, piti mennä neljässä erässä. Varttuneet naiset, ikääntyneet miehet, nuoret naiset ja köllit. Ehdottelin kyllä sellaistakin jakoa, että olisi mennyt iän mukaan, siihen olisikin sitten riittänyt alle 30-vuotiaat ja yli 50-vuotiaat.

Oli kiva juhannus. Lihoin kyllä ja lihon vaan muutenkin koko ajan, voi hiivatti sentään. Ja loma on vasta edessäpäin, kääk!

Edessä on vielä puolitoista viikkoa lomaa, ensi viikonloppuna mökkeillään taas tuolla nykyisen Kouvolan alueella.

Töissä ei jaksaisi, ei millään. Mutta nyt pinnistellään ja sitten loman jälkeen jokunen aika ja SITTEN pääsen vaihtamaan osastoa, se tuntuu ihan lottovoitolta näiden muutaman vuoden jälkeen, kaiken stressin ja unettomuuden, jotka on pian vain huono muisto.

Yksinäiseltä aina välillä tuntuu täällä ykkösasunnossa, onneksi nuorempi tytär on lähellä vielä. Tyttären muutto omaan asuntoon on tehnyt meidän väleihin aivan uskomattoman vaikutuksen, me viihdytään nykyään yhdessä. Meistä tuli kaksi aikuista, kaksi murkkua katosi jonnekin.