Voi kauheeta kun päivät on ohi niin että, suhina vaan kuuluu.

Viime viikonloppu oli ihana. Lauantaiaamusta aikaisin hyppäsin junaan ja treffasimme M:n kanssa erään kaupungin rautatieasemalla. Sieltä sitten ajelimme yhdessä kauniin syksyisen sään vallitessa kohti M:n yhteismökkiä. Siellä teimme kovasti puuhommia, tuntui kuin olisi vetänyt muutaman tunnin kuntosalisession. Seurana meillä oli M:n siskojen miehiäkin, oli kiva tehdä porukalla töitä.

Muut lähti iltasella kotiin päin, me jäimme kahdestaan. Kävimme syömässä ja hieman virvokkeita nauttimassa läheisessä ruokaravintolassa. Kiva mökki, siellä on täysi rauha ja hiljaisuus, mutta sosiaalisen elämän tai ruuan puutteessa löytyy isohko ruokaravintola vain vartin kävelymatkan päästä. Ruokapaikasta kävelimme pimeydessä mökkiä kohden ja pistimme saunan lämpiämään. Olipa niin tunnelmallista kylpeä myrskylyhdyn valossa. Saunalla ei tosiaankaan ole sähköä, mökillä kyllä. Muutenkin siellä mökillä on niin kivaa, kun siellä ei ole mitään muutakaan ärsykkeitä, kuten televisiota.

Sunnunaiaamuna laitoimme mökin talvikuntoon, kirjoitimme viimeiset värssyt mökin lokikirjaan ja lähdimme ajelemaan minun kotia kohden. Minä tarkistin koneelta porukkalottomme (meillä on sopimus, että joka viikko molemmat laittavat 8 ristin loton ja siihen vielä jokerit). Olemmehan me melkein omillamme, kaikki voitot on sijoitettu huvitteluun, useimmiten hyvään ruokailuun. No kesäisellä isohkolla voitolla kävimme Liettuan Vilnassa, kuten olen luultavasti jo kertonutkin. No viime viikonlopulla voitimme jokerista peräti 10,90 euroa. Se sijoitettiin lasimuseon pääsymaksuihin.

Olikin kiva käydä ihailemassa kaiken maailman lasijuttuja, olimme ihan fiiliksissä siellä. Ja muutenkin oli hauskaa, siellä ei ollut ketään muita kuin me. Iloisin löytö oli maljakko, jollaisen tajusin itsekin omistavani. Maljakkoni on aivan selkeästi Gunnel Nymanin serpentiini maljakko, signeerausta siitä en ikävä kyllä löydä. Hauskinta maljakossani on se, että olen voittanut sen jostain koulun arpajaisista joskus aikoja aikoja sitten.

Gunnel Nyman Serpentiini

Huomenna menemme elokuviin ja se on kivaa se, varsinkin kun minun ei ole mitään järkeä tulla kotiin leffan jälkeen, vaan pääsen M:n viekkuun nukkumaan.

Tyttären kanssa piti tänään mennä lenkille, mutta hän olikin vähän kuumeessa, joten lenkki jätettiin nyt väliin. Käytinkin koko illan käyden läpi valokuvia tältä vuodelta, nyt on niin hyviä tarjouksia taas liikkeellä, että kannattaisi tilata ihan paperikuviakin välillä. Hauskaa oli, että eräästä kuvasta eräistä juhlista putkahti yhtäkkiä esiin yksi tämävuotinen BB-kilpailija. Samoissa juhlissa oltiin, mutta en kyllä voi sanoa tuntevani.